top of page

BEANS opent haar deuren in Pietermaai


Na enkele weken proefdraaien, opende BEANS afgelopen weekeinde haar deuren in Pietermaai. Eigenaren Danny Willems en Igmar Comenencia hebben hun droom van een eigen ‘coffeebar’ waargemaakt. Door Danny zijn passie voor koffie te combineren met Igmar zijn onvoorwaardelijke liefde voor pastry, is een perfecte synergie ontstaan. BEANS is een high end coffee bar, gevestigd in het historische Pietermaai district. Beide heren zetten zich vol passie in om de beste koffiebereidingen te serveren en verruimen tegelijkertijd de horizon door een variatie aan slow juices, breakfast bowls, poké bowls, sandwiches, pastechi en kwalitatief hoogstaande bieren en wijnen aan te bieden.

Een unieke samensmelting

Wat BEANS anders maakt, is de manier waarop een brug wordt gebouwd tussen de internationale trends en lokale producten. Een voorbeeld hiervan is de iced tea die met lokale ingrediënten en kruiden wordt gemaakt. Denk hierbij aan yerba di hole, orégano en lamungras. Ook zal het menu regelmatig worden vernieuwd; wat de gast in ieder geval áltijd kan verwachten is een variatie aan vis, vlees en groente. Danny Willems geeft aan bijzonder trots te zijn op de poké bowls. Hij is ervan overtuigd dat dit een ‘best seller’ zal worden bij BEANS. De poké bowl is een van de laatste internationale trends en vindt zijn oorsprong in de Hawaiiaanse keuken. De bowl bestaat uit een verse en kleurrijke rijstsalade met een vis, vlees of vegetarisch hoofdingrediënt, boordevol groente en uiterst gezond. “Het is van grootst belang om gezonde lunchopties op het menu te hebben”, aldus Danny. “We zijn blij te zien dat onze gemeenschap steeds bewuster wordt van de gezondheid en voeding. Volgens ons kan BEANS hier een goede bijdrage aan leveren.” Ook de zoetekauw komt bij BEANS niets tekort: de coffeebar biedt een grote variatie aan taarten en andere lekkernijen. De bezoeker kan binnen of buiten op het terras plaatsnemen. Ook kan ieder item van het menu voor take-out gereed gemaakt worden. BEANS is van maandag tot en met zaterdag van 7.30 tot 16.30 uur geopend.

Pietermaai bruist!

Volgens de eigenaren van BEANS is de opening van de coffee bar, gevestigd in een historisch pand in Pietermaai, hét bewijs van de ontwikkeling van het district. “Curaçao heeft te kampen met economische uitdagingen, maar we zijn optimistisch. We geloven in BEANS en zijn ervan overtuigd dat het kan bijdragen aan de al grote variatie aan concepten in Pietermaai. Danny Willems, leverancier van QBlend koffie op Curaçao, en Igmar Comenencia, tevens eigenaar van Kuki Monster, zijn razend enthousiast over de opening van BEANS. Als jonge ondernemers zijn ze vol verwachtingen en zijn ze ervan overtuigd dat het toerisme en de horeca dé sectoren zijn met veel potentieel, die nog een flinke groeisprong gaan maken.

bottom of page