top of page

Curaçao Growth Fund trotse medeaandeelhouder van de FBTT Travel/Taber Tours Groep


Het Curacao Growth Fund is vanaf vandaag (26 Maart, 2018) de trotse medeaandeelhouder van de FBTT Travel/Taber Tours groep; een van de grootste en belangrijkste spelers in de toeristenmarkt op Curaçao. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en heeft een zeer goede reputatie in de internationale toerisme industrie.

De reeds bestaande aandeelhouders, die de afgelopen jaren het bedrijf groot hebben gemaakt, blijven intensief betrokken bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Voor het dagelijks management is een nieuwe Algemene Directeur aangetrokken. Dit wordt vanaf 1 april, de op Aruba geboren, Mark Verburg. Verburg is geen onbekende op Curaçao, waar hij al een aantal jaren actief was in de rol van Directeur bij Funmiles. Met de participatie van het Curacao Growth Fund heeft de groep een nog sterkere basis gekregen om haar klanten goed te bedienen, en haar activiteiten de komende jaren flink uit te breiden.

FBTT/Taber is een gevestigde naam in de internationale toeristenindustrie en op Curaçao; al sinds 1959 is het bedrijf actief in het faciliteren van toeristen op allerlei gebieden. Taber Tours bezit de grootste vloot bussen op het eiland en verzorgt daarmee voor heel veel toeristen de airport transfers alsmede een uitgebreid scala van tours voor de cruise passagiers die ons eiland bezoeken.

FBTT Travel is de lokale vertegenwoordiging van internationale touroperator partners op het eiland. Naast het verzorgen van de transfers en de 'meet & greet' op de airport, begeleidt zij de gasten tijdens hun verblijf met behulp van een uitgebreid team van hostessen. Daarnaast assisteert het bedrijf haar partners bij de communicatie met en het selecteren en contracteren van de accommodaties. Het bedrijf heeft een zeer sterk marktaandeel in de Nederlandse, Duitse en Canadese markt, naast talrijke partnerships met touroperators gevestigd in andere landen.

Verder is het bedrijf de grootste leverancier van tours en activiteiten aan de cruise maatschappijen die het eiland bezoeken. Door het ruime assortiment tours die FBTT Travel aanbiedt, kunnen de cruise passagiers kennis maken met het mooie eiland en worden de vele attracties, musea en bezienswaardigheden bezocht door vele internationale toeristen. Het grote team deskundige en meertalige gidsen geeft de gasten informatie over het eiland en zorgen samen met professionele chauffeurs voor een goed verblijf.

Naast deze activiteiten verzorgt het bedrijf ook vervoer voor andere lokale en internationale klanten en aantrekkelijke programma’s voor groepen die het eiland aandoen. In 2017 heeft FBTT Travel ook een operatie opgestart op Bonaire en ook hier wordt de nodige groei verwacht in de komende jaren.

FBTT Travel levert een actieve bijdrage aan de promotie van Curacao in het buitenland in samenwerking met het CTB, CHATA en de Curaçao Ports Authority. Het bedrijf streeft ernaar om in de nabije toekomst nieuwe activiteiten aan haar portfolio toe te voegen en op deze manier haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en vooral de positieve beleving van de gasten te kunnen optimaliseren.

Voor het Curaçao Growth Fund was de participatie een unieke mogelijkheid om actief te worden in een van de belangrijkste en meest veelbelovende sectoren van de lokale economie, het toerisme. Erik Baas en Justus Martens geven aan dat de ambitie van het fonds in deze sector nog verder reikt: "de toeristenindustrie in Curaçao heeft nog lang niet haar volledige potentieel bereikt, en wij zijn ervan overtuigd dat er nog heel veel ruimte is voor groei. Curaçao heeft heel veel meer te bieden dan vele andere bestemmingen in de wereld, en kan met mond-op-mond reclame, betere vluchtverbindingen en professionele promotie naar het publiek en bedrijven verder groeien. Wij zien in FBTT Travel/Taber een fantastisch platform om ook namens APC onze bijdrage te leveren aan de groei van het toerisme en de lokale economie."

bottom of page