top of page

Cardiologie congres trekt deelnemers uit vijf continenten


Afgelopen weekend vond het ‘3rd Post Graduate Course ‘Congenital Heart Disease; fetal until adult ”, plaats, in het Avila Beach Hotel. De recent opgerichte stichting ‘The International Medical Conference, Education & Research (IMCER) Foundation’ organiseerde dit congres. Van 17 tot en met 19 oktober kwamen prominente internationale en lokale medische professionals samen om kennis te delen, discussies te voeren en bruggen te bouwen ten dienste van de zorg rond patiënten met ‘aangeboren hartafwijkingen’.

“In de jaren '70 overleed bijna 90% van onze patiënten met een aangeboren hartafwijking, voor de volwassen leeftijd. Bijna 95% van de patiënten bereikt nu de volwassen leeftijd,” zegt dokter Lo-A-Njoe, kindercardioloog en voorzitter van the IMCER Foundation. “Vooruitgang in wetenschap, voortschrijdende inzichten naast kennis en bijscholing zijn hierbij belangrijke factoren. Het is als professional van belang zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van de nieuwste technologie op het gebied van zowel diagnostiek als behandeling voor onze patiënten, van foetus tot volwassene.”

Sprekers en deelnemer komen uit 17 landen en vijf continenten. Emeritus Professor, Norman Silverman, gerenommeerd professor kindercardiologie van Stanford University bezoekt het congres voor de derde keer. Hij prijst het congres voor het hoog wetenschappelijk niveau, de intrigerend en interactieve discussies en is deel van het organiserend comité.

Over IMCER Foundation

De IMCER Foundation heeft als missie bruggen te bouwen binnen de medische wereld, tussen disciplines, organisaties en zelfs tussen continenten. De intieme setting van het congres en laagdrempeligheid maakt het mogelijk voor deelnemers in dialoog te kunnen gaan met sprekers. Zo kan er uitgebreid kennisoverdracht plaatsvinden en kunnen duurzame samenwerkingsverbanden ontstaan tussen ziekenhuizen en onderwijsinstellingen wereldwijd. Ook het sociaal programma stond in het teken van verbinding. Zo was er op vrijdagavond een historische tour door de stad gevolgd door een diner in een openlucht restaurant. Aansluitend aan het congres was er zaterdag een rondleiding in het CMC voor de deelnemers en sprekers, gevolgd door een informatief samenzijn. Na alweer de derde succesvolle editie afgelopen weekend, kijk het organiserend comité uit naar het volgend congres in 2021 te St. Maarten.Voor meer informatie en de meest actuele ontwikkelingen, bezoek de website: www.imcer.org.

bottom of page