top of page

Ookla® Speedtest Award 2018 officieel overhandigd


Internationale erkenning voor technisch team Digicel! De CEO van Digicel, Roeland van der Hoeven, heeft maandagochtend tijdens een feestelijke persconferentie, de Ookla Speedtest Award overhandigd aan de CTO van Digicel, Julius Girigori. De onderscheiding, gemaakt van zwart marmer met witte letters, heeft een afmeting van 30 cm hoog en 15 cm breed en een gewicht van 4 kilo. Beide heren plaatsten de award op een voetstuk, alwaar het de komende maanden te bezichtigen zal zijn door bezoekers van Digicel.

Van der Hoeven feliciteerde Girigori met de resultaten van de Ookla ® Speedtest Award. Die resultaten bepalen dat Digicel zich officieel ‘het snelste netwerk van Curacao’ mag noemen. “Dankzij het harde werk van het technische team is Curaçao het eerste eiland in het Caribisch gebied dat geëerd wordt met deze onderscheiding. Alleen Haïti heeft de prijs eerder gekregen, en wel in het jaar 2017. Om nóg beter voorbereid te zijn op de toekomst, zal Digicel blijven investeren in innovatie.”

De Ookla® Speedtest Award wordt toegekend op basis van een analyse van de verschillende testen die consumenten zelf doen op hun mobiele telefoon. De steekproef bestond uit meer dan 5,000 ‘check-ins’ van consumenten van verschillende telecommunicatiebedrijven, op verschillende dagen, tijden en plaatsen op Curaçao van januari tot juni 2018. CTO Julius Girigori legde tijdens de persconferentie uit welke stappen er zijn genomen om het netwerk uit te rollen. “Vanaf vorig jaar september heeft ons technisch team 58 torens op verschillende locaties op Curaçao vervangen met de nieuwste LTE-technologie. Om de effecten op onze gebruikers zoveel mogelijk te beperken, werd er dag en nacht doorgewerkt, soms zelfs tot in de nachtelijke uren. Na verschillende weken testen, werd het LTE-netwerk op 19 december 2017 officieel opengesteld voor onze gebruikers. Sindsdien hebben we niet stilgestaan. De torens worden regelmatig geïnspecteerd en onderhouden.”

Volgens de CEO van Digicel is het voor consumenten steeds belangrijker om toegang tot de laatste technologie te hebben. “Consumenten verwachten bestanden, data en informatie te krijgen waar ze ook zijn, en op elk moment van de dag. Ze willen een snelle verbinding en dat is precies wat ons LTE-netwerk biedt. Met onze LTE kun je video’s kijken zonder haperingen en gelijktijdig apps op je smartphone, tablet of andere elektronische apparaten openen.”

Tijdens de feestelijke viering werd een taart in de vorm van de Ookla Award uitgedeeld aan leden van de pers, medewerkers en consumenten. Ten behoeve van de onderscheiding heeft de Megastore in Biesheuvel een nieuw gezicht gekregen rondom het thema #LihéLihéTa. Om de onderscheiding te vieren, worden de komende weken verschillende ‘snelheids’-activiteiten voor consumenten georganiseerd, waarmee ze prijzen kunnen winnen.

bottom of page