top of page

C3 officieel partner van Iridium


Samenwerking met marktleider in satelliet communicatie

essentieel ter voorbereiding op orkaanseizoen

Philipsburg- Op dinsdag 19 juni heeft Critical Communication Caribbean (C3) op St. Maarten zijn partnerschap met Iridium officieel gelanceerd. Iridium is de marktleider op het gebied van satellietcommunicatie. “Dit is een belangrijke mijlpaal voor c3, aangezien de verwoestende orkaan Irma ons wederom heeft laten zien dat het behouden van communicatie essentieel en onmisbaar is in noodsituaties en het waarborgen van de veiligheid. Het is onze missie om de hoogste standaard te garanderen voor de continuïteit op het gebied van mission-critical communicatie”, Aldus Bert Schreuders, Managing Director van C3.

Voor de lancering van de partnerschap met Iridium heeft C3 Roberto Darias, Director of Business Development van Iridium, een live demo van de Push-To-Talk (PTT) Iridium oplossing gegeven voor de genodigden.

De toevoeging van de Iridium oplossingen tot de portfolio van C3 is een volgende stap in het creëren van “communication redundancy oftewel communicatie back-up”, in het bijzonder in situaties waar alle publiek communicatie vernietigd of onbeschikbaar is. De voordelen van Iridium zijn dat het netwerk een lage latentie service heeft, er volledige wereldwijde dekking is and het netwerk te allen tijde beschikbaar is; de satellieten zijn altijd in beweging en er is een beschikbaarheid van 9 in-orbit reserve satellieten.

Hoewel satelliet telefoons al jaren gebruikt worden, zijn recentelijk de diversiteit van diensten op het gebied van satellietcommunicatie erg verbreed. Hierbij richt C3 zich voornamelijk op de Push-To-Talk en data services die mogelijk zijn via de het satellietnetwerk van Iridium. Op momenten waar veiligheid afhankelijk is van communicatie, dienen de klanten C3 direct met hun teams te kunnen communiceren. Dit kan soms een kwestie van leven of dood zijn. Iridium maakt dit mogelijk in iedere situatie, waar je ook bent.

Het orkaanseizoen is al begonnen en iedereen wil hier op voorbereid zijn; daarom komt C3’s samenwerking met Iridium op het juiste moment.

bottom of page