top of page

Digicel Curaçao krijgt internationale erkenning voor snelheid van mobiel netwerk


Digicel Curaçao heeft de Speedtest® Award’ voor Curaçao ontvangen. Uit analyse van een speedtest verricht door Ookla®, heeft Digicel de ‘fastest mobile network’ op Curaçao. Met deze erkenning wordt de toewijding van Digicel om de consument de beste snelheid op Curaçao te bieden nogmaals bewezen en wordt eer gedaan aan de slogan ‘Curaçao’s Fastest Mobile Network’. “In december 2017 hebben we onze mobiele netwerk geüpgraded naar LTE, waardoor we Digicel-klanten een moderne en efficiënte snelheid konden aanbieden. We zijn bijzonder blij met deze erkenning. De slogan #LiheLiheTa, onze ambassadeur Usain Bolt en nu de erkenning van Ookla® geeft inhoud aan ons streven. Ik wil het technische team feliciteren met deze belangrijke award”, aldus Kevin Kelly, CEO van Digicel Curaçao.

De hoogste snelheid: lihé lihé ta!

Digicel heeft een Speed Score™ van 38.27, met een gemiddelde snelheid van 40.98 Mbps om te downloaden en 13.63 Mbps om te uploaden, op alle apparatuur. De data wordt verzameld door verschillende testen op platformen van Speedtest® mobiel. Alle providers op Curaçao komen in de analyse aan bod. Hiervoor zijn verspreid over het eiland een aanzienlijke hoeveelheid tests verricht. Deze tests bevestigen dat Digicel daadwerkelijk ‘Curaçao’s Fastest Mobile Network’ heeft. De resultaten van de Speedtest® zijn gedurende het eerste en tweede kwartaal van 2018 door Ookla® geanalyseerd. Speedtest® is het voornaamste bewijs om de snelheid van het internet/netwerk te meten.

Ookla baseert zich op data verzameld gedurende een periode van zes maanden. Schommelingen op het net kunnen een aanzienlijke impact hebben op het resultaat, daarom wordt regelmatig de snelheid gemeten. Alle Speedtest® Award™ zijn verbonden aan een specifieke locatie. Ook worden alle vaste en mobiele netwerken geëvalueerd die in een specifieke regio internetservice bieden.

“Digicel heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in technologie op Curaçao. We zijn blij de ‘Fastest Mobile Network Award’ in ontvangst te mogen nemen en we zijn toegewijd de wijze waarop connectiviteit binnen onze markt wordt ervaren, te blijven veranderen. Ik wil al onze klanten bedanken dat ze Digicel als hun provider hebben gekozen. Ik wil tevens ons personeel feliciteren met deze bijzondere erkenning. Als telecommunicatiebedrijf en -provider zullen we het snelste LTE-netwerk blijven garanderen om muziek en films te downloaden en live evenementen te streamen”, aldus Kevin Kelly, de CEO van Digicel Curaçao tot slot.

bottom of page